JPS Logo

Polisi e-Penyertaan

Perhatian, buka di jendela baru. PDFCetakE-mel

JPS laman web mengembang untuk menyediakan dasar yang jelas untuk pengguna awam menjelaskan peraturan-peraturan dan garis panduan penyertaan mereka di laman web.

 

Jabatan Pengairan dan Saliran ( JPS) mengalu-alukan anda ke portal dalam taliannya . Kami menghargai penggunaan alat yang kami disediakan melalui laman web kami. JPS bergantung kepada penyertaan anda yang berharga dan sumbangan untuk membangunkan program dan alat komunikasi.

 

Dalam usaha untuk menyediakan anda dengan maklumat terkini dan peluang untuk menyertai dalam proses membangun dan meningkatkan perkhidmatan kami, JPS laman web pakai beberapa alat untuk meningkatkan komunikasi , iaitu perbincangan dan perbahasan forum dan undian pendapat . Di samping itu , laman web ini membolehkan penciptaan laman rasmi di laman rangkaian media sosial seperti facebook dan twitter.

 

Oleh itu, JPS mengalu-alukan semua perbincangan objektif dan konstruktif di laman web di samping memelihara hak penerbitan. Kami menggesa pelawat kami untuk mematuhi yang berikut :
1 . Mengelak daripada membincangkan isu-isu politik
2. Gunakan bahasa yang sesuai
3. Penggunaan yang betul dalam bahasa Bahasa Inggeris atau Bahasa Melayu

 

Saluran komunikasi :

Maklum balas Hubungi Kami
Maklum balas Hubungi Kementerian
Maklum balas Maklum balas
Maklum balas Twitter
Maklum balas Facebook
Maklum balas Saluran Lain